Publicerad 9 februari 2022

Måttboken

Måttboken ges ut av SKR och innehåller detaljerade mått för cirka 70 olika idrotter. Det kan handla om färger och linjer, storlek på planer eller bassängdjup. Tillsammans ger de förutsättningar för att skapa en bra idrottsanläggning.

Måttbokens syfte är att vara ett stöd till anläggningsägare, arkitekter, idrottsföreträdare och andra kring hur idrottsmiljöer och idrottsanläggningar kan byggas. I samtliga fall, oavsett om det handlar om nybyggnation eller renovering, är det viktigt att beakta vad anläggningen ska användas till och vilka behov användarna har.

Måttboken är webbaserad (och ersätter därmed samtliga tidigare utgåvor av Måttboken). Måttboken nås enkelt via personligt inloggning.

Logga in på Måttboken

Kostnader

Årskostnaden för 2021 är 1 450 kronor exklusive moms per kalenderår och ger dig och din organisation tillgång till Måttbokens samtliga delar.

Kommuner och kommunala bolag betalar endast 950 kronor per kalenderår.

Abonnemangsvillkor

För abonnemang som tecknas efter 15 oktober så utgår ingen avgift för första årets abonnemang. Fakturering sker i samband med nytecknande, därefter årligen i februari månad. Abonnemanget gäller tillsvidare och avslutas genom skriftlig uppsägning senast den 1 oktober.

Ny användare

Vill du få tillgång till Måttboken behöver du starta ett abonnemang.

Starta nytt abonnemang

Lägg till extra användare

Abonnemanget gäller per organisation, men inloggningarna är personliga. Om ni är fler medarbetare som önskar inloggning till Måttboken, så går det bra att registrera ytterligare användare utan kostnad genom att fylla i formuläret för nytt abonnemang, i fälten för faktureringsadress, organisationsnummer och kostnadsställe skriver ni då "Extra användare". Tänk på att den som lägger till en extra användare måste ha tillgång till e-postadressen, det skickas en kod för att verfiera e-postadressen.

Lägg till extra användare

Informationsansvarig

  • Bo Baudin
    Handläggare

Kontakta oss

Kontakta Måttboken

Har du frågor om ditt abonnemang eller om Måttboken? Använd formuläret nedan.